Lettertype. Groepen fan lettertypen. Lettertypen easken




Kontrastestaksje 1

1. De lofter side fan 'e dekking side:

a) avantitul;

b) tsjinner;

c) titel.

2. It header sitte op it fjild fjild:

a) ljochtljocht;

b) finsterblêd;

c) hat.

3. In set fan lettertypen fan deselde foto, mar fan ferskate grutte en stilen:

a) in grutte;

b) grapheme;

c) headset.

4. De grutte fan 'e strip yn breedte en hichte:

a) it formaat fan 'e band set;

b) it formaat fan 'e set;

c) edysjeformaat.

5. Technyske tarieding fan 'e orizjinelen fan' e publikaasje foar produksje wurdt útfierd yn it proses fan it bewurkjen:

a) keunstich;

b) technysk;

c) wittenskiplik.

6. Konstruktyf elemint fan 'e edysje yn' e ferbining, it ferbinen fan 'e boekblok mei in binde dekking:

a) frontispiece;

b) falchik;

c) boekje.

7. De ynrjochting fan 'e yndieling fan' e publikaasje befettet gjin:

a) haadstik;

b) typysk;

c) orizjinele layout.

8. Lineôfstân, line ôfstân:

a) pagination;

b) lead;

c) parantez.

9. It rjochtsnûmer fan 'e gedachte blêd, dy't yn' e legere marzje fan 'e earste side befynt, tsjelt om de akwisysje fan notebooks yn' e boekblok te kontrolearjen:

a) hântekening;

b) de norm;

c) kruset.

10. De romte tusken de kolommen fan 'e set mei it layout yn twa of mear kolommen:

a) prografka;

b) capture;

c) midsmjittich.

Antwizen oan 'e test

1. b)

2. a)

3. c)

4. a)

5. b)

6. c)

7. c)

8. b)

9. a)

10. c)

Kontrole test 2

1. Lofter side fan 'e titel side:

a) avantitul;

b) tsjinner;

c) titel.

2. It header sitte op it fjild fjild:

a) ljochtljocht;

b) finsterblêd;

c) hat.

3. De grutte fan 'e strip yn breedte en hichte:

a) it formaat fan 'e band set;

b) it formaat fan 'e set;

c) edysjeformaat.

4. It oantal ûntwerpblêden fan 'e publikaasje befettet gjin:

a) haadstik;

b) typysk;

c) orizjinele layout.

5. Technyske tarieding fan 'e orizjinelen fan' e publikaasje foar produksje wurdt útfierd yn it proses fan it bewurkjen:

a) keunstich;

b) technysk;

c) wittenskiplik.

6. Lineôfstân, line ôfstân:

a) pagination;

b) lead;

c) parantez.

7. Fergrutsjen fan lettertypen:

a) inversion;

b) yntakteur;

c) ûntliene.

8) De ienheid fan 'e fermogen fan it hiele materiaal fan it boek, útsein reklame teksten:

a) registraasjeblêd;

b) skriuwer's blêd;

c) bedriuwend bedriuw.

9. Wat is in oarspronklike útjefte? List de typen fan ferwurven orizjinelen.


border=0


10. Meitsje de soarten seleksjes yn 'e tekst.

Antwizen oan 'e test

1. b)

2. a)

3. a)

4. c)

5. b)

6. c)

7. b)

8. c)

9. De oarspronklike orizjinele is in tekst of grafysk materiaal dat redakteur en publisearjende ferwurking ûndertekene hat, tekene troch de ferantwurdlike persoanen yn 'e set of print en is taret foar replikaasje yn in printsje. Typen fan ferzjen fan orizjinelen: tekstuele, yllustratyf; typewritten, handschriftend, kodearre, dumpe, kopieare dummy.

10) Troch rol yn 'e publikaasje: ferburgen kopteksten yn' e tekst, logyske ferbetterings, mnemyske referinsjeseksje, struktureel seleksje, technyske seleksje. By wize fan ûntwerp: lettertype en non-font-seleksje.

Glossar

Publisearjen orizjinele is in tekst of grafysk materiaal dat redakteur en publisearjende ferwurking ûndertekene hat, tekene troch ferantwurdlike persoanen yn 'e set of print en is taret foar replikaasje yn in printsje.

De orizjinele layout is in krekte kopy fan 'e takomstige útjefte, dy't foar line-by-line tafal wêze.

In layoutmodel foar it ûntwerp fan in takomstige edysje, mei sketsen fan ûntwerp eleminten, oant de gearstalling fan elke side en in omset yn 'e publikaasje.

Leading - line ôfstân, de ôfstân tusken de linen.

Avantitul - de earste side fan it boek, foarôfgeand oan de titel.

It formaat fan 'e edysje is de grutte fan' e side fan 'e útjefte nei't it blok ôfsnien is

It formaat fan de opsetbalke is it gebiet fan it gedruckte diel fan 'e side yn breedte en hichte.

It header is de kop op 'e top fan' e startromte.



Seleksje is in soarte fan ûnderline fan teksteleminten (letters, wurden, sinten) mei in oare ûntwerp fan 'e haadsteken om it lêzen te ferienfâldigjen, it markearjen fan terminen of oare teksteleminten te aktivearjen, te sykjen, sykjen fan' e betsjutting fan guon fan har.

Logyske ferbettering is in soarte fan seleksje dy't de betsjutting fan in wurd of fraz fersterket, dat it ekstra betsjutting jaan sil foar de ekspresje dêr't in soad wurden nedich binne.

In lettertype is de grafyske foarm fan de tekens fan in bepaalde skriuwsysteem.

In lettertype is in set fan lettertypen fan deselde ûntwerp, mar fan in oare soart en grutte.

Utbyldings binne de ferklearring fan verbale ynformaasje troch yllustrative foarbylden, tekeningen en oare bylden; Yn in nauere sin is it in gebiet fan keunst dy't ferbûn is mei de skildere ynterpretaasje fan in literêre wurk.

De arsjitektonik fan it boek is in kompasjonal proportionele ôfspraak fan 'e dielen, har logyske subordinaasje.

Lettertype. Groepen fan lettertypen. Font Requirements

In lettertype is 1) de grafyske foarm fan de tekens fan in bepaalde skriuwsysteem; 2) in set fan letters dy't it alfabet reprodusearje, lykas nûmers en tekens; 3) it is ien fan 'e wichtichste grafyske eleminten fan in tekstdruk publikaasje.

Under de grafyske basis fan tekens is bedoeld in kompleks fan tekeningen fan it alfabet, dat nedich is om tekst te brûken yn elke taal en karakterisearre troch histoarysk fêststelde nasjonale eigenskip fan skriuwen.

It lettertype kin typearre wurde en tekene wurde. It tekene lettertype wurdt benammen brûkt foar it ûntwerp fan sokke eleminten fan 'e publikaasje as de dekking, de dekking, de titelside, de ynterne headings en foarmje de yndividuele útstrieling. Foar it haaddiel fan it boek brûkt in typearjende lettertype.

Lettertypen binne karakterisearre troch in grafyske basis, patroon, skerm en grutte.

Under de grafyske basis fan tekens is bedoeld dat it kompleks fan tekeningen fan it alfabet nedich is om tekst te finen yn elke taal: Russisch, Gryksk, Ingelsk. De gearstalling fan it alfabet en it karakteristike algemiene uterlik fan de fonken wurdt bepaald troch de histoarysk fêststelde nasjonale eigenaaringen fan skriuwen.

Lettertype ûntwerp hat in eigen stylistyske funksjes dy't histoarysk ûntwikkele hawwe. Ien fan 'e wichtichste funksjes dy't it ûntwerp fan it lettertype karakterisearret, is it ferhâlding fan' e dikte fan 'e haad- en ekstra (ferbining) strûken, lettertype kontrast. Lettertypen kinne lykwols kontrast wêze, mei in lege kontrast (lege kontrast), moderaasjekront en hege kontrast (hege kontrast).

In oare fan 'e funksjes dy't in lettertypeplaat karakterisearret is de oanwêzigens fan serifs of serifs.

Ynskripsje - in set fan lytse letters en haadletters, oantallen, punktuaasjemarken en symboalen. Lettertypen fan elke lettertype ferskille yn kleurensuaasje en dikte fan strûken, prestaasjes, kontrast en slach fan 'e haadstokken relatyf oan' e horizontale line fan it lettertype. De meast foarkommende typefaces binne gewoan, fet, kursyf of skoppich, fetich kalkulier of skerpe, smel en breed.

De sêding fan 'e fonjes is helder, fet en fet. De skaal fan sêding wurdt bepaald troch it ferhâlding fan 'e dikte fan' e haadstriken en spaasjes tusken har. Ratio 1: 6 - ljocht; 1: 2 - fet; 1: 1 - fet.

Op 'e hichte ûnderskiede rjochte, skriklike en kursive lettertypen.

Neffens relative relaasjes fan breedte en hichte binne lettertypen ferdield yn 5 groepen:

1) gewoanlik (it ferhâlding fan de breedte fan in punt nei in hichte fan 3: 4);

2) breed (1: 1);

3) smel (1: 2);

4) ekstra iis;

5) ekstra breed (puntbreedte fergruttet har hichte).

Letterproportyen - in yndikaasje fan 'e wiziging yn' e breedte deselde nammepersultueren yn 'e typefarianten fan in inkele letterface fan ultra-smoar oant ultra-wide.

Troch it karakter fan it filling fan 'e stroke fonksjes binne normaal, kontrôle, ynversy (omkearing - in ymprint mei in wyt byld op in swarte of kleurde eftergrûn), tinted; Shaded, bookbinding (brass or zinc fonts used for embossing bookbindings and other texts on book covers), etc. Allegear, útsein normaal, hawwe in spesjale doel (foar kopteksten, seleksjes, produkten fan in bysûndere natuer: reklameposters, útnoegingskaarten).

De lettertype grutte is karakterisearre troch grutte. De grutte is de hichte fan in letter of karakter yn in line mei in lofts boppe en ûnder, sadat har stroke yn neistlizzende linen net mei elkoar fusearje. De grutte is de grutte fan 'e side dêr't de letter of teken pleatst wurdt. Pins wurde gemild yn punten. De basis fan de lettertypen is it Dido-systeem, dat wiidferspraat yn Europa en oannaam yn Ruslân en it Anglo-amerikaanske systeem fan Pick. 1 puntsje yn Dido-systeem is lyk oan 0,376 mm, yn it Peak-systeem - 0,352 mm. It ferskil is sawat 7%. Lettertypen dy't in grutte fan oant 12 punten hawwe (ynklusyf) wurde normaal as teksttaal beskôge, en lettertypen mei in grutte fan mear as 12 punten wurde titel of kopiearre.

Yn boeken foar in folwoeksen lêzer wurdt it lettertype fan 10 punten grutte brûkt. It is hiel goed lêsber op in ôfstân fan 30-35 sm. Foar in soad publikaasjes is it oan te rieden foar in kwalifisearre lêzer in 9-punt-lettertype mei in fergrutting fan 1 punten fan liedende (sokke lettertype wurdt oanjûn as kg 9/10). Letter 9/10 rekrutearret, bygelyks de searje "Classics and Contemporaries."

Kompaktheid is benammen wichtich foar referinsjes. Want Yn referinsjesboeken wurdt in relatyf lyts oantal tekst lêze op ien kear, it draacht jo eagen net. Dêrtroch is de lettertypegrutte 8 breedte brûkt foar referinsjele edysjes. Lettertype 8 is ek goed suksesfol foar samlingen fan gedichten fan lytse formaten. In lettertype fan 8 pt-tillefoannûmerteksten by it typen fan 'e haadletters - in lettertype fan 10 pt.

Lettertype 6 is tige lyts, it lêzen is slimmer en dêrom wurdt allinich brûkt foar sokke boeken, wêrby't bysûndere kompaktheid needsaaklik is, bygelyks foar baby-wurdboeken, yn guon gefallen - foar miniature commemorative and gift editions.

Lettertypen dy't grutter dan 10 pins wurde benammen brûkt yn publikaasjes foar bern. 12 pt type learboeken foar basisskoalle en boeken foar bern fan 't basisskoalle age.

In typeface is in set fan lettertypen fan deselde patroan, mar fan ferskate dimensjes (pins) en sketsen. Elke lettertype hat in eigen namme, bygelyks "Skoalle", "Magazine", "Academic", "Literary", "Times", ensfh. De kar foar ien type of lettertype of in oar wurdt bepaald troch de publikaasje sels, syn doel en lêzeradres. Op it stuit binne de meast foarkommende en goed ûntwikkele binne de lettertypen fan 'e type "Times", dy't ek brûkt wurdt yn persoanlike kompjûters. De praktyk fan 'e ôfrûne jierren lit sjen dat foardat it fiksje foarkomt, publisearret faak kofjets "Antiqua", "Baskerville", "Literary", "Times"; wittenskiplik, technysk, referinsje en edukative literatuer - "Helvetica", "Pragmatika", "Times"; encyclopedyske publikaasjes - "Kudryashovskaya", "Literary", "Times". It headset foar berneboeken en learboeken foar fuortset ûnderwiis wurdt selektearre neffens OST 29.116 - 98 "Boek edysjes foar bern. Algemiene technyske betingsten "en besteande SanPiNs. Oanbefene hoofdkaaien - "Bukvarnaya", "Alfabet", "Chopped Magazine", "Skoalle".

Lettertypen wurde ferdield neffens harren doel en omfang foar boeken, kranten, poster-poster, kartografyske, dekorative, reklame.

Ofhinklik fan it doel kinne letteren yndield wurde yn: tekst, markearje, titel (kop), posterplakjes. Tekstfinsters omfetsje ljocht-direkt font. Troch sekretariaat binne kursussen, skrie, fet, fett, breedte lettertypen. Se wurde brûkt foar seleksjes yn 'e tekst set (bygelyks dramatyske wurken), lykas yn kranten en tydskriften. De titel of koptekst binne grutte puntfonts (grutte fan 16 oant 48 punten) fan alle stilen. Se wurde brûkt foar in tal headlines yn kranten, boeken en tydskriften, op titelsiden en deksels, oankundigingen fan programma's en oare wurken.

Nettsjinsteande it geweldige tal fonksjes foar kompjûterfergunningsystemen makke wurde, kinne allegear ferdield wurde yn 4 groepen: seriffonts (antiqua), sans seriffonts (groteske), dekorative en manuskriptfontsjes.

Serifs of serifs binne horizontale eleminten fan 'e ein fan' e wichtichste (soms ferbine) strûken. Hast de measte ferskillende foarm: rjochthoekich, krûpt, unilateraal, ensfh. Se makket it lêzen fasilitearje as it ferbinen fan 'e letters tusken harsels. It wurdt beskôge as fulfearre seriftypefaces binne antykarriêre.

Groteske of minst binne sans seriffonts, leech kontrast of sûnder kontrast. De groep fan opsleine lettertypen befettet fonken dy't in gelikense ferhâlding hawwe fan haad- en ferbiningswetsjes sûnder serif.

Ferskate ûndersiken hawwe oanjûn dat seriffontsjes makliker binne om te lêzen, om't Serifen helpe it each foar it bewegen fan brieven nei letter, en de brieven miske net mei elkoar. Mar sans serifbrieven binne makliker te lêzen yn hiel grutte of tige lytse lettertypen.

Handwritten lettertypen binne faaks handschriftige, kalligrafyske en frij skreaun mei in boarstfontsjes, lykas lettertypen dy't oerienkomsten hawwe mei handschrift, mar net te krijen mei it Gothike en Ald Russysk.

De kategory dekorative lettertypen is opboud út ferskate lettertypen dy't net yn gewoane groepen passe, lykas dy spesjaal foar de saak setten (polygraphyske reprodusearring fan lytse foarmen: foarmen, sertifikaten, etiketten, brieven, posters, posters, ensfh.) En in beskate histoaryske styl of dekorative ferwurking. Formulieren, bygelyks: Moderne, Art Deco, Op-art, kontoar, ynvers, trije-dimensional, strukturearre, ornamental, stencil. Meastentiids wurde se brûkt om nije, helderheid, yndividualiteit op te bringen. Mar it is better om se net as de wichtichste tekst te brûken, sûnt se binne net lêsber. Dizze lettertypen binne yn plak yn titels of seleksjes.

Net-alfabetyske en lettertypen. Dizze groep befettet siden fan spesjale tekeningen (wiskundige, linguïstysk, fonetysk, gemysk, elektryske, cartografie, musical, ensfh.), Lykas hearskers, ornaments, vignetten, en oare typynstellings. Ek binne piktograms (reizen, sport, reizen) ûnder oaren.

Alternative lettertypen. Dizze groep befettet lettertypen dy't yn har eigen styl oars as oars binne. Dit binne benammen nije types fan linefoarmen, makke troch fabrikanten hiel koart. Har gebrûk is noch altyd sjoen as ynslute haadlinen.

Neffens de steatsternamme, wêrby't it skift fan lettertypen bepaalt, wurde alle lettertypen yn polygrafy ferdield neffens har grafyske funksjes (de kontrast tusken de haad- en ferbinende strûken, de oanwêzichheid en foarm fan 'e serifs) yn 5 haadgruppen en 1 oanfoljende:

- lettertypen mei moderate kontrast tusken de haad- en ferbinende berjochten; Serifen binne koart, foarmje as in trijehoek;

- lettertypen mei in útsprutsen kontrast tusken de haad- en ferbinende berjochten; serifs >

- lettertypen mei in lege kontrast tusken de haad- en ferbinende berjochten; serifs binne hast rechteangele;

- lettertypen mei in hast folsleine tekoart oan kontrast tusken de haad- en ferbinende berjochten; rechteangere serifs;

- lettertypen mei in hast folslein tekoart oan kontrast tusken de haad en ferbinende berjochten en sûnder serifs;

- ekstra groep: imitative lettertypen (handwritten, typewritten) en dyjingen dy't net oan ien haadgroup tawize kinne wurde.

In groep gewoane lettertypen hat in kontraste ferhâlding fan strûken, ferpleatst de folsleine stroke op in rjochte winkel.

In karakteristyk karakter fan 'e saneamde nije kontrastrige lettertypen - >

Lettertypen:

De publikaasje as gehiel moat in oantal easken foldwaan oan in hygiëne, aesthetysk, ekonomyske, technyske, technologyske en yndustriële natuer.

Fan in ästhetyske punt fanút moat it lettertype krekt wêze.

De ekonomy fan in lettertype is karakterisearre troch syn kapasiteit en wurdt bepaald troch it gemiddelde oantal karakters dy't yn in rigel pleatst wurde, yn in strip, yn publikaasjes fan gelikense formaten.

Produksje, technyske en technyske easken foar lettertypen binne karakterisearre troch 2 yndikatoaren:

1) mooglike kwaliteit fan reprodusearjen fan lettertypikken yn ferskate typen fan druk (hege, djip, flak). Bygelyks, guon lettertypen, fanwege tige dûnige serifs, binne min maklik reprodusearre troch letterprints en offsetprinten;

2) mechanyske krêft en lineêre justysje fan it lettertype as in elemint fan 'e printfoarm by it ûntfangen fan ympresjes yn in printermasine.

Hyigiene foarsjenningen foar in lettertype wurde begrepen as lêsberens. De lêsberens fan 'e lettertype is bepaald troch de snelheid (snelheid fan' e wjerskening) en de lêsberens fan beide persoanlike karakters en de tekst as gehiel, lykas de krekteens fan lêsbegryp sûnder ûngewoane striid en ferhege minderheid. Lêsberens wurdt beynfloede troch te typen, rigel lingte, breedte fan interlineare romten, kleur fan skild en papier. De oanwêzigens fan serifs, lykas de measte ûndersikers leauwe, ferbetteret de lêsberens fan it lettertype, om't Troch it serif binne de sketsen fan 'e brieven dúdliker op' e eftergrûn fan 'e papier. Mar foar in bern dy't gjin flugge lêsfeardigens hat en allinich learen om letters te erkennen, ferbetteret it ûntbrekken fan serifs de lêsberens fan it lettertype. Lettertypen mei koarte serifen lêze better as >